otrdiena, 2013. gada 2. aprīlis

Veltījums kolēģei un un izcilai deju horeogrāfei



 
Koncertā " Mana Latvija" 2008. gadā. Arta pirmā no kreisās.
29.martā 45 gadu vecumā mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām latviešu deju kolektīvu vadītājām, dziesmu un deju svētku virsvadītājām, pāri pa 200-300 orģināldeju autorēm , horeogrāfe Arta Melnalksne.
Deja ir kā vējš, kas paceļ mūs spārnos. Arta kā dejas balsts, prieka un iedvesmas avots, kas vienmēr un visur ar pārliecību un deksmi ļāva noticēt: Tu to vari! Ko vari, to dari!
Ar pašiedvesmu un neizsīkstošu enerģiju mūzikā, dejā un vārdos- patiesos darbos no sirds uz sirdi, no soļa uz soli, no skata uz skatu, no pleca uz plecu – ielīksmoja ikvienu skolas, FEFa skatuves un Daugavas stadiona ārēs, ļaujot ienirt dabas un folkloras vertikālēs – Aizraujoši, patiesi un neatkārtojami. Ar Dieva mīlestību un līdzcilvēku atbalstu,  ar lielu, lielu skolēnu uzticēšanos un vēlmi īstenot dzīvē Artas izplānotās un režisētās dejas, kas kā krāšņa varavīksne aizpildīja ikvienu skatuves un deju plača stūri, izpelnoties skatītāju un klausītāju nebeidzamas ovācijas. Paturēsim atmiņā šīs jaukās sajūtas un turpināsim realizēt Artas iesāktās idejas un dejot pāri pa 200 skaistās, krāsainās, latviskuma pilnās un neatkārtojamās dejas! Cilvēks aiziet, bet paliek viņa darbi, caur kuriem mūsu sirdīs viņš dzīvos mūžīgi. Lai "Skabardzēni" un "Zalktis" vēl ilgi turpina īstenot Artas iesāktās idejas un radītās dejas!
Izvadīšana no Rīgas Krematorija lielās atvadu zāles piektdien, 5.aprīlī plkst. 13.00

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru