ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Staro Rīga 2012


2012. gads ienesa svaigas vēsmas Staro Rīga koptēlā. Par visinteresantāko objektu tika atzīts Lattelecom tilts pie Nacionālās operas. Tāpat interesanti bija paklausīties un aplūkot saules tēlu dažādu tautu mitoloģijā uz Nacionālās operas fasādes. Par aizraujošu spēli izvēŗtāš iluminātu taka Kungu un Grēcinieku ielas stūrī, kur savu veiklību demonstrēja arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Dzelzceļa tilts piedāvāja ārpuszemes civilizācijas, Rasa Skārņu ielā ienāca ar dabas mīlestību un pilsētā mīlestību izdejoja uz Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas fasādes Mūkusalas ielā. Vanšu tilts spīguļoja savas stīgas, Doma vitrāžas atmirzēja krāšņās gaismās. Katram bija iespēja ēnot gaismu arī pašam.  Rīgas Birža un mākslas muzejs bija sagādājuši krāšņus dimensionālus pārsteigumus. Venēcijas ainas trīs dimensijās, Dantes un Josifa Brodska dzejas lasījumi, Antonio Vivaldi mūzika – šis ceļojums laikā un telpā ir veltījums pasaulslavenā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova mākslas darbam “Gondola”, kurš radīts īpaši mākslas muzejam “Rīgas Birža”.
Saeimas nams, atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes spēkā stāšanās deviņdesmitgadi, aicināja ikvienu godināt un slavināt vērtības, kas tajā nostiprinātas – brīvību, neatkarību, tiesiskumu, demokrātiju, sarkanbaltsarkano karogu, valodu.
Nebeidzams stāsts priecēja apmeklētājus Kronvalda parka laukumā.
Valsts mākslas muzeja interaktīvajā instalācijā Samsung Smart Sessions ar skaņu, gaismu un videoprojekciju palīdzību notika mūsdienīga ietvara veidošana izcilākajiem latviešu mākslas darbiem. Instalācijas tapa uz vietas, apmeklētājiem spēlējot klavieres un ar taustiņu palīdzību radot skaņu, gaismu un krāsu spēli uz muzeja kāpnēm, logiem un kolonnām.
Pavedieni pie Mākslas akadēmijas un Jāņtārpiņu gatve Bastejkalnā.Radio SWH cilvēks, saules pulkstenis Stacijas laukumā un Daba-cilvēks pilsēta Rīgas Teikas vidusskolas pagalmā pie strūklakas.





















































Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru