otrdiena, 2015. gada 7. jūlijs

Pūtēju orķestru finālkonkurss Lielajā Ģildē

Lielā Ģilde dienas garumā no 10.00 – 19.00 pulcēja Latvijas izglītības iestāžu un mūzikas skolu labākos orķestrus, kas izpildīja vairākus skaņdarbus, starp kuriem bija gan obligatie, gan brīvas izvēles skaņdarbi. Orķestrus vērtēja kompetenta žūrija. C grupas orķestri kā obligāto skaņdarbu izpildīja G.F. Hendeļa maršu no operas „Skipione”, B grupas orķestri - A. Kalniņa „Karodziņu polonēzi”, bet A grupas orķestri A. Altmaņa „ Trīs latviešu tautas dziesmas”.
Fināla kārtā bija iekļuvuši orķestri no Valmieras, Kārsavas, Talsiem, Rīgas, Kolkas, Madonas, Preiļiem, Rūjienas, Jēkabpils, Inčukalna, Gulbenes, Auces, Liepājas, Alūksnes, Jelgavas, Siguldas, Rēzeknes, Smiltenes un Balviem.
Bildēs daži no finālistiem.
Visdaudzskaitlīgākais bija Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris „Auseklītis”. Pie kam, jāņem vērā arī tas, ka piedalījās gan mazais, gan lielais sastāvs. Tāpēc bildes par šo orķestri būs atsevišķi. Un man ir liels prieks būt tieši Rīgas 6.vidusskolas absolventam.
Rūjienas vidusskolas pūtēju orķestris







Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Vitamīns”

Inčukalna novada pamatskolas un mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris

Rīgas Jāzepa Mediņa 1. Mūzikas skolaspūtēju orķestris „Intermezo”









Gulbenes mūzikas skolas pūtēju orķestris




Jelgavas 4.vidusskolas pūtēju orķestris

Siguldas Valsts ģimnāzijas un Mūzikas skolas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”





Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris





Noskaidroti arī uzvarētāji. A gupā žūrijas vērtējumā pārliecinošu labākā pūtēju orķestra sniegumu parādīja 6.vidusskolas pūtēju orķestris Haralda Bārzdiņa vadībā, B grupā augstāko punktu skaitu saņēma Māra Martinsona vadītais Pāvula Jurjāna mūzikas skolas pūtēju orķestris, un C grupā augstāko punktu vērtējumu no žūrijas saņēma Madonas mūzikas skolas pūtēju orķestris "Vivo" Artūra Kloppes vadībā.
Tabulās redzēsiet orķestri, tā vadītāju, iegūtos punktus un pakāpi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru